När jag startade med silversmide

Den 4 oktober i år (2014) gick jag en kurs i Silversmide  som var i Medborgarskolans regi. Kursen var bara en helg och jag har aldrig hållit på med något smide innan kursen, men jag blev totalt överrumplad. Detta var ju precis vad jag vill hålla på med. Synd bara att man ska bli nästan 50 år innan men kommer på vilken hobby man vill pyssla med.

verkstad-2Jag har köpt in diverse verktyg så att jag klarar av det viktigaste i början, så får jag väl köpa in mer verktyg sen vart efter som. Jag får mycket tips och idéer på internet men jag försöker inte att kopiera någon annan utan jag försöker göra min egen lilla tvist på det hela.

Mitt mål:

Fixa och dona lite här hemma och lära mig lite i grunderna i silversmidet och försöka göra lite smycken, som i första hand är sådana som är i min egen smak. Sedan när jag börjar känna mig lite varm i kläderna så är nog tanken att gå någon mer kurs så att man får lära sig lite mer.

Posted in Halsband.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *